onsdag 24 augusti 2011

Trädfällning

Det var bra länge sedan Nicklas var så här trött i kroppen.
Han har varit ute på tomten och tagit ner tre aspar som vi lovat våra grannar
att ta bort, och det var inte bara det..


Asparna var så höga och lutade så pass mycket så att trädfällaren var tvungen att klättra upp en bra bit innan han kunde kapa dem. På så sätt så riskerade de inte att landa på grannens hus eller syrénhäck.


Nicklas trodde med all säkerhet att fällningen av träden skulle vara det absolut jobbigaste, men ack vad han misstog sig. Han har nu slitit i ca 10 timmar med dessa tre träd, fy vad skönt att vi inte hade fler på tomten. Som tur var så hade han med vår lilla hjälpreda Oscar, som dock tyckte att gruset var roligast att leka med.


Nu är allt kvistat, kapat och staplat, men till vilket pris? Jo, ryggskott!





Men det kommer det vara värt när vi sitter framför denna brasa med en virrepinne nästa höst.




fredag 12 augusti 2011

Materialval

Nu börjar det hela att dra ihop sig.
I tisdags så sände vi iväg det sista (förhoppningsvis) mailet angående extra tillval på vårt hus till vår säljare på Fiskarhedenvillan.

Det är inte lätt när det finns hur mycket som helst att välja på, både hos Fiskarhedenvillan och ute i vanliga handeln. Sen så skall man försöka komma överens inom familjen också..

Men det som det lutar åt är ett borstat vitoljat och vitsåpat furugolv från Siljan Golv.


Sen så kommer vi till köket, det är nog där vi inte riktigt kommer överens, fast det är nog enbart bänkskivan det gäller. Vi kom dock fram till att Jenny får bestämma bänkskivan så bestämmer Nicklas alla vitvaror. Och nya tv:n till vardagsrummet så klart.

Vi hade tänkt oss köket så här:




Till köket har Jenny efter mycket om och men kommit fram till att hon vill ha en marmorskiva från Kaptensgården, en Bianco Carrara.


Den borde passa ganska så bra med vårt kök från Ballingslöv. Där har vi valt en lucka som heter Meny och den kommer att vara helt vit och med skålade handtag.


Till detta kök så kommer vi också att ta med några utav Ballingslövs traditonsdetaljer som t.ex. takanslutning och vitrinskåp.




Gällande entrén i huset så har vi byggt in denna (bilder på husritningarna finns i ett av inläggen från 25:e juli) och där har vi hittat en underbar tumlad kalksten från Stiltje som vi båda älskar. Den stenen kommer verkligen passa in där.