tisdag 31 januari 2012

Ställningen borta

Missade totalt att ställningen var borta när jag var ute och jobbade igår. Frågade snickarna idag när ställningen skulle tas bort, den togs bort i fredags sa de.. Här kommer lite bilder på hur det ser ut nu.




måndag 30 januari 2012

Uppdatering

Nu har det varit tyst ett par dagar, detta beror på att jag (Nicklas) har tagit några dagar ledigt, har varit lite krasslig. Knutbrädor och fönsterfoder är på plats runt mormors (svärmors) hus och arbetet inomhus fortskrider i det stora huset. Första lagret med isolering i båda husen är klart.

Imorgon bitti kommer Mariebergs Kakelugnsmakeri förbi och kontrollerar så allt ser bra ut inför bygget av kakelugnen. Runt lunch så kommer Björn från Folkpool ut till tomten för att kontrollera var och vilken sorts pool som skulle kunna fungera. 

Knutbrädor och fönsterfoder på plats.
Här ser man hur huset skulle kunna se ut som vitt.

Utsikt från mormors köksfönster.

Jag kanske skulle ha tagit den stora bilen?

måndag 23 januari 2012

Liten snabb uppdatering

Nu är vi klara med gavlarna på mormors hus. Ja knutbrädor saknas ju är klart. Sedan har vi börjat lite smått invändigt i det stora huset med vindavledare och myggnät.



fredag 20 januari 2012

Ser ut som ett hus

Nu börjar byggnadsställningen försvinna och man ser huset på ett annat sätt. Panelen är på nästan överallt och man ser hur det kommer att bli. Snickarna gjorde ett mycket bra arbete med foder och plåten runt om. Imorgon ska vi iväg till Stiltje (www.stiltje.se) och beställa golv till entréerna.


onsdag 18 januari 2012

Bilder från de sista dagarnas bygge

Liggande panel börjar komma på plats på det stora huset och byggställningen börjar ställningsfirman att plocka ner. Vi har också fått upp de första takstolarna för den amerikanska verandans tak. Riktigt kul att se allt ta form!








söndag 15 januari 2012

Panelen på

I helgen har vi haft pappa Tommy och farfar Sven-Olof på besök. De har hjälpt till att sätta upp all panel på framsidan på garaget samt även hjälpt till att sätta upp resterande del av panelen som saknades på baksidan av garaget. Tack så hemskt mycket för all hjälp!

Pappa Tommy spikar panel. Lägg märke till brasan som vi hade
för att värma oss med, snålblåsten medförde inget bra arbetsväder.
Baksidans panel klar!
Framsidan klar, förutom portar och foder.
Börjar se bra ut..

onsdag 11 januari 2012

Första flytten

Får be om ursäkt att bloggen inte uppdaterats så flitigt på ett par dagar. Detta beror på att vi denna vecka har  flyttat in mormor (Jennys mamma) till vårt hus då hennes gamla hus ska byta ägare på fredag, så två dagar denna vecka har vi kört en massa kartonger och möbler. Det blir ganska så svårt att få plats med ett 80 kvm hushåll i ett redan halvfullt garage på 30 kvm.

Ute på bygget så har det hänt en hel del. Skönt att se att allt går framåt. Vi har fått på all stående panel på båda husen samt även all plåt, förhoppningsvis påbörjas den liggande panelen imorgon.

Garagebygget har legat nere några dagar nu, men till helgen så kommer pappa Tommy upp och då händer det grejer!

Börjar bli fullt i garaget, men nu är förmodligen allt inne.

Snart ryker ställningen, då ser man lite bättre hur vackert huset är.

Ska bli kul att se när den liggande panelen och foder runt dörrar
och fönster kommer på plats.

Mormors hus, börjar se riktigt bra ut.

All stående panel och plåt på plats.

Utsmyckningen uppe i gaveln på plats.

onsdag 4 januari 2012

Dörrar på plats

Idag kom ytterdörrarna på plats, skönt att ta bort plasten som vi hade satt framför de stora hålen och som vi behövt laga varje gång det blåst, vilket det ju gjort ganska så ofta denna höst/vinter. Igår så var snickarna tyvärr sjuka och jag måste säga att de gjorde ett otroligt bra jobb idag även om de inte var helt kuranta ännu.

Själv så höll jag (Nicklas) på inne i garaget, har nästan isolerat hela insidan.

Dubbeldörrarna till entrén i skymningsljus tyvärr.

Överljuset kommer sedan att få spröjs på sig.

Dörren in till matplatsen och köket.

Dubbeldörrarna ut från vardagsrummet.

Groventrén som leder in till tvättstugan.

tisdag 3 januari 2012

Tillbaka till bygget

Efter en behövlig vila är nu alla tillbaka på bygget.

Snickarna hade i måndags gjort klart taket på mormors hus, ser riktigt bra ut nu när alla tre byggnaderna har taken klara.

Garaget har nu fått på sig alla plåtdetaljer runt dörrar och fönster samt nästan all liggande panel.