tisdag 31 juli 2012

Altanerna växer fram

De sista dagarna har det varit många småsaker att göra så altanbygget har tagit lite stryk. Igår så blev det dock ganska så mycket gjort och idag har det mest varit att hålla på med poolen, det blev dock någon timme med altanen.

Imorgon är planen att få på all trall på hörndelen av altanen och att fylla upp material runt poolen. Hinner vi så börjar vi kanske att gräva lite hål för plintarna till sista delen på altanen, men man börjar bli mör i kroppen.





söndag 22 juli 2012

VM i altanbygge

Altanbygget fortskrider i ett rasande tempo! Mormors altan håller nu på att få själva däcket på plats och på stora huset är hälften av plintarna nere i backen och ramverket på väg upp. Arbetet med altanen började i torsdags och med avdrag för lite kompletterande inköpsresor så har väl den effektiva arbetstiden varit runt tre dagar hittills. Ett stort tack till Johan, Alex och Tommy som hjälper oss med projektet!


Innan altanbygget så har stora projektet varit
att få husen målade så långt som möjligt.
Mormors hus är snart färdigt, det saknas i
nuläget en andra strykning under taket och på
några av de övriga vita detaljerna.

Arbetet med altanen igång, ramverket tar form på mormors
entrésida.

Slutet på dag ett (halv dag i effektiv arbetstid).

Dag två och ramverket tar form på kortsidan.


Dag tre börjar själva däcket läggas på baksidan.

Träet läggs i annan riktning där trappan ner till trädgården
ska vara.

Snart däck på plats överallt.

Slutet på dag fyra (tre dagar effektiv arbetstid).

Alex gjorde ett superjobb med att gräva ned
plintar runt stora huset vid framsidan och
längs med hela altantaket.

Vid slutet på dag fyra hade så här mycket av ramverket på
stora huset kommit på plats.

måndag 16 juli 2012

Altan

Igår så var Johan, Carro och Bella på besök. Jag och Johan tog då tillfället i akt att räkna på altanerna vi ska bygga till båda husen. Vi kom fram till att det kommer gå åt en otrolig mängd med material :) ca 2500 löpmeter trall och lite annat smått och gott.

Bilden nedan vissar en del av vår beställning.

torsdag 12 juli 2012

Säkerheten framför allt.

Igår så hjälpte Nicklas syster och hennes man Alex till att måla lite, vi passade då på att måla gavelspetsarna när en stark människa kunde hindra stegen att glida på taket.

Idag så har vi städat lite på tomten och kört iväg närmare 20 st lastpallar till ett bolag som köper upp dessa. Skönt att få lite ordning på tomten.

Imorgon ska vi åka och beställas soffor och då passar vi också på att åka till farmor och farfar i Degerfors över kvällen, sen är det tillbaka till målningen igen.



tisdag 10 juli 2012

Somliga vet inte när det är dags att ge upp

Idag har Nicklas grävt och dragit upp alla tistlar på det ställe där vi ska anlägga gräsmatta. Han slutade inte trots att det öste ner, det tog ju trots allt inte mer än 6 timmar att få bort allt.
Men som han alltid säger, det blir bra när det blir klart!



tisdag 3 juli 2012

Poolbygget

Poolbygget går framåt. Vi har nu fått i linern och fyllt upp 40cm med vatten för att sedan skära ut för lampor, breddavlopp och trappa. Nu börjar det ju se ut som en pool, dock så får vi inte fylla i mer vatten innan vi återfyllt runt om hela poolen.